Депутатите обсъждат на второ четене  Законопроекта за продължаване действието на

...
Депутатите обсъждат на второ четене  Законопроекта за продължаване действието на
Коментари Харесай

Парламентът започна обсъждането на удължителния бюджет за 2022 година на второ четене

Депутатите разискват на второ четене  Законопроекта за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2022 година, на бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В залата е финансовият министър Росица Велкова, представители на Националния застрахователен институт (НОИ) и на Здравната каса.

 

Народното събрание, по предложение на Петър Чобанов от Движение за права и свободи, удължи съвещанието си до окончателното приемане на текстовете, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Георги Свиленски от левицата още веднъж, както и сутринта, изиска в дневния ред да влязат и измененията в Кодекса на труда, свързани с механизма за установяване на минималната работна заплата. То още веднъж беше отхвърлено. Колегата му Борислав Гуцанов настоя при дебата по удължителния бюджет в залата да пристигна служебният министър председател Гълъб Донев.  Председателстващият Народното събрание Росен Желязков отговори, че министър-председателят е известен. Малко по-късно Донев зае мястото си в залата.

 

Прието беше настояването на социалистите полемиката да бъде предавана непосредствено по Българската национална телевизия (БНТ) и Българското национално радио (БНР).
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР